В пункті пропуску «Порубне» вилучено незаконно переміщувані цигарки та одяг

Зокрема, сьогодні вночі у пункті пропуску «Порубне-Сірет» митного поста «Вадул-Сірет» під час здійснення митного контролю вантажного автомобіля «VOLVO» співробітники Чернівецької митниці ДФС у співпраці із працівниками УСБУ в Чернівецькій області виявили приховані від митного контролю тютюнові вироби.

43-річний водій однієї з транспортних фірм Києва, мешканець Чернігівщини, який слідував в службових справах з України до Румунії, заповнив декларацію, в якій вказав відсутність у нього будь-яких товарів. Такими своїми діями громадянин засвідчив, що не перевозить обмежені або заборонені до перевезення предмети або цінності. Однак під час огляду кабіни сідельного тягача виявлено приховані в спеціально виготовленому тайнику 946 пачок цигарок різних марок вартістю понад 34 тисячі гривень.

За даним фактом митники запровадили справу про порушення митних правил згідно з ч.1 ст.483 МКУ, предмети правопорушення вилучено. Санкції статті передбачають також накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості товарів.

Кількома годинами пізніше у цьому ж пункті пропуску буковинські митники вилучили 198 одиниць одягу, виробленого в Туреччині (штани, плаття та костюми). У цьому випадку буковинець, водій румунської фірми-перевізника, слідував в службових справах з Румунії до України. Під час здійснення митних формальностей у кабіні водія було виявлено не задекларований одяг.

За вказаним фактом складено протокол за ст.472 МКУ, предмети правопорушення вартістю 99 тисяч гривень вилучено. Санкції статті також передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості товарів – безпосередніх предметів порушення митних правил.

Усього упродовж останньої доби співробітниками Чернівецької митниці ДФС зафіксовано 12  порушень митних правил.

20.11.2019