Військова служба за контрактом у Збройних Силах України

Військова служба за контрактом у Збройних Силах України залишається однією з найбільш конкурентоспроможних професій на ринку праці. На сучасному етапі розвитку актуальним є зміцнення її обороноздатності та захист територіальної цілісності. За таких умов, головна увага керівництва держави приділяється комплектуванню Збройних Сил України. Військова служба у Збройних Силах України – це гарна школа життя, можливість проявити себе з самого кращого боку, зрозуміти чого ти дійсно вартий, стати справжнім професіонал своєї справи, захисником своєї країни і сім’ї.
З метою підвищення престижу військової служби керівним складом Збройних сил України проводиться робота щодо підвищення рівня грошового забезпечення військовослужбовців..
Глибоцький  районний об’єднаний військовий комісаріат запрошує жінок та чоловіків на військову службу за контрактом. Підписати контракт про проходження військової служби у Збройних силах України можна на термін від 3 років  до 5 років.
Термін військової служби за контрактом для громадян України, які вперше прийняті на військову службу за контрактом наступні:
– військовослужбовці, прийняті на посади рядового складу – строк на 3 роки;
– військовослужбовці, прийняті на посади сержантського і старшинського складу – строк від 3-5 років залежно від згоди сторін;
Особливості контрактної військової служби для жінок:
– вік від 18-40 років (граничний вік призову для жінок збільшується до 50 років на час особливого періоду).
Вимоги та відбір щодо кандидатів для проходження військової служби за контрактом:
– на службу за контрактом приймаються громадяни, які пройшли
професійно-психологічний відбір і відповідають установленим вимогам проходження військової служби;
– вік від 18 років до 60 років (граничний вік прийняття в особливий
період збільшується до 60 років для чоловіків, для жінок – до 50 років);
– відсутність судимості за скоєння тяжких злочинів;
– наявність базової середньої освіти;
– придатність за станом здоров’я (відповідно до наказу МО України № 402 від 14 серпня 2008 року “Про затвердження положення про військово-лікарську експертизу в Збройних Силах України”.)
Під час проходження військової служби за контрактом військовослужбовці рядового, сержантського і старшинського складу у відповідності до Закону України «Про соціальний і правовий захист військовослужбовців та членів їх сімей» від 21.12.91 № 2011-XII (зі змінами) мають право на наступні пільги:
– забезпечення житлом (ст. 12 ЗУ «Про соціальний і правовий захист
військовослужбовців та членів їх сімей»);
– збереження робочого місця і середньої зарплати (відповідно до ст. 119 “    – використання щорічної основної відпустки із збереженням грошового, матеріального забезпечення та грошової допомоги на оздоровлення у розмірі місячного грошового забезпечення;
Військова служба за контрактом – це можливість розвиватись та зростати, захищаючи рідну землю.
Бажаючим укласти контракт та проходити військову службу у Збройних Силах України звертатися для співбесіди та подальшого оформлення документів до Глибоцького  ОРВК за адресою: смт. Глибока , вул. Ім. Бойка,10