Вщент нашпиговану цигарками автівку виявили буковинські митники на кордоні з Румунією

Спроба незаконного переміщення підакцизу мала місце у пункті пропуску «Порубне» митного поста «Вадул-Сірет» Чернівецької митниці ДФС.

37-річна мешканка Чернівецької області, прямуючи цієї ночі в якості пасажирки легкового автомобіля “Volkswagen Golf” в приватних справах до Румунії, для проходження митного контролю обрала смугу руху “зелений коридор”. Такими діями було заявлено про відсутність будь-яких предметів, переміщення яких через митний кордон обмежено чи заборонено. Під час митного контролю буковинка пред’явила особисті речі та 100 пачок цигарок, які вона перевозила до Румунії з метою продажу.

Відповідно до рішення митного органу транспортний засіб було переведено на смугу руху “червоний коридор”. Під час поглибленого огляду виявилось, що спеціально виготовлені тайники автівки вщент наповнені тютюновими виробами.

Таким чином, громадянкою порушено порядок проходження митного контролю в зонах (коридорах) спрощеного митного контролю – встановлено наявність товару  (90 пачок цигарок), переміщення якого через митний кордон України обмежено законодавством. Також вчинено дії, спрямовані на незаконне переміщення з приховуванням від митного контролю в спеціально виготовлених сховищах 1143 пачок цигарок.

За складеним співробітниками митниці відповідно до ст.471 та частини першої ст.483 Митного кодексу України протоколом 1233 пачки тютюнових виробів вітчизняного виробництва “KENT” та “ROTHMANS” з акцизною маркою України загальною вартістю 50 531 грн. та авто 2000 р.в., оцінене у 80 000 грн., вилучено.