Предстоятель ПЦУ подякував за “Премію Афінагора” і розповів, чим займеться у США

Предстоятель ПЦУ Епіфаній повідомив у Facebook, що з великою вдячністю та пошаною має честь прийняти шановану нагороду – “Премію Афінагора з прав людини” (“Athenagoras Human Rights Award”), яку буде вручено під час урочистого прийому, влаштованого в Нью-Йорку 19 жовтня.

Ця премія носить ім’я одного з видатних церковних лідерів ХХ століття, Вселенського Патріарха Афінагора, який увійшов в історію світового православ’я як той, хто був співтворцем нового етапу його розвитку, підніс голос Православ’я на міжнародному та екуменічному рівнях. Протягом свого життя Патріарх Афінагор встановив тіснішу взаємодію з Помісними Церквами, розширив контакти з лідерами інших християнських сповідань та інших релігій.

“Премія Афінагора з прав людини” була заснована 1986 року Національною радою Ордена апостола святого Андрія, архонтів Вселенського Патріархату в Америці, її лауреати визначаються Комітетом з числа духовенства і мирян. Премія вручається особі або організації, яка “своїми діями, намірами і самовідданістю послідовно демонструє турботу про основні права та свободи віросповідання для всіх людей”.

“Тож вдячний Господу за можливість представляти Україну та бути лауреатом цієї високої нагороди посеред таких визначних постатей, як 39-й президент США Джиммі Картер, 41-й президент США Джордж Буш і його дружина Барбара Буш, лауреат Нобелівської премії миру Михайло Горбачов, Матір Тереза з Калькутти та інші”, – написав митрополит Епіфаній.

Також владика сповістив, що у зв’язку з цією подією він планує відвідати США: “Не лише для участі у святковому заході, але й з намірами провести плідні зустрічі у Нью-Йорку та Вашингтоні з духовенством, громадськими діячами, представниками міжнародних організацій та української діаспори, а також з представниками державних інституцій Америки – надійного союзника України”.

“Під час них ми обговоримо сучасні релігійні та світські виклики для України, презентуємо досягнення й зміни, що відбулися протягом останнього часу, зокрема в житті нашої Церкви. Звичайно, разом з цілим рядом позитивних еволюційних змін, перед нами також постають нові виклики і небезпеки, але ми бачимо їх та готові прийняти й подолати – про це також говоритиму під час зустрічей у США”, – додав Предстоятель ПЦУ.