Буковинські митники вилучили вироби з натурального хутра

В пункті пропуску «Порубне-Сірет» Чернівецької митниці ДФС співробітники митниці запобігли незаконному ввезенню в Україну незадекларованого товару.

Так, сьогодні, 27 вересня 2019 року, на територію пункту пропуску заїхав автомобіль «Фольксваген Гольф» під керуванням громадянина України, який для проходження митного контролю обрав смугу руху «зелений коридор». Своїми діями водій авто та його пасажири засвідчили, що переміщують предмети, які не підлягають обов’язковому письмовому декларуванню, або обкладенню митними та іншими платежами чи зборами, і на переміщення яких через митний кордон України не встановлено заборон чи обмежень.

Враховуючи систему ризиків, митники прийняли рішення щодо виведення транспортного засобу до «червоного коридору» для проведення поглибленого огляду.

За результатами огляду автомобіля було виявлено манто з натурального хутра у кількості 9 штук. Незаконно переміщувані вироби з хутра іноземного виробництва було приховано, зокрема, в сумці-термосі для продуктів, в середині чохла подушки, у валізах з особистими речами та під сидіннями.

Таким чином, вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю, тобто з використанням способів та засобів, що утруднюють їх виявлення.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч.1 ст. 483 Митного кодексу України. За даним фактом складено протокол, відповідно до якого товар вартістю майже 122 тис.грн. вилучено. Санкції статті також передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів. Рішення – за судом.

27.09.2019