На Буковині кількасот десантників відновлюють свою боєздатність на полігоні «Прибан»

Сьогодні, 26 вересня, на полігоні «Прибан» відбувся День відкритих дверей Чернівецького Десантно-штурмового підрозділу. Тут кількасот військовослужбовців упродовж тижня відпрацьовують свої бойові навики і вміння. Подивитися на стрільби, ознайомитися з бойовою технікою, поспілкуватися з військовими на полігон приїхало кілька сотень школярів з різних районів Чернівецької області.

Діти з цікавістю оглядають БТР, спостерігають за стрільбами, фотографуються. Десятикласник Іван Гаїна приїхав на полігон разом з однокласниками з села Кам’яна. Найбільше Івана цікавить стрільба з автомата, також йому подобається військова дисципліна. У майбутньому юнак мріє стати професійним військовим.

«Я планую вступати до Львівської військової академії, щоби стати військовим і захищати Україну», – каже школяр.

Одинадцятикласник Максим Гуменко теж цікавиться стрільбою – приїхав подивитися, як стріляють солдати. Щодо майбутньої професії Максим ще не визначився, але «косити» від армії не збирається, бо вважає, що це обов’язок кожного.

«Сьогодні на полігоні «Прибан» наші воїни-десантники проходять заняття з бойової підготовки. Це заняття з вогневої та інженерної підготовки, стрільба з машин, водіння бойової техніки. День відкритих дверей на полігоні проводять 2 рази на місяць – для допризивної молоді, для охочих підписати контракт зі ЗСУ для того, аби показати життєдіяльність наших військових, процес бойової підготовки», – розповів заступник військового комісара з морально-психологічного забезпечення Валерій Антаначук.

«Зараз у нас проходить відновлення боєздатності нашої частини. Підрозділи відпрацьовують навчальні стрільби, водіння, займаються злагодженням всередині бойових підрозділів. У подальшому плануються навчання на більш високому рівні з підрозділами старшого начальника і після цього – виконання завдань в зоні проведення ООС», – розповідає офіцер відділу морально-психологічного забезпечення чернівецьких десантників Олександр Молокопій.

Військовий також закликав усіх охочих підписати контракт з Чернівецьким Десантно-штурмовим підрозділом:

«На сьогодні у військовій частині є значна кількість вакансій, навіть споріднених з цивільними – водії, медики, кухарі. Тому запрошуємо всіх охочих підписати контракт у нашій військовій частині».

Галина Єреміца