Понад 75 мільйонів гривень акцизного податку сплатили до зведеного бюджету буковинські платники

В управлінні контролю за обігом та оподаткуванням підакцизних товарів податкової служби Чернівецької області повідомили, що в січні-серпні 2019 року до бюджетів усіх рівнів перераховано 75,3 млн. грн. акцизного податку.
Так, до загального фонду Державного бюджету забезпечено надходження 3,9 млн. грн. акцизного податку, що склало 167,8 відсотки до планового показника (2,3 млн. грн.). Зокрема, 2,1 млн. грн. поступило від оптового постачання електроенергії, 0,1 млн. грн. – з реалізації пального, 1,6 млн. грн. надійшло від переобладнання транспортних засобів, 0,1 млн. грн. – від виробленого пива.
В порівнянні з відповідним періодом минулого року надходження акцизного податку до Державного бюджету зросли на 1,0 млн. грн., або на 34,4 відс. Це відбулось за рахунок збільшення акцизного податку з переобладнання транспортних засобів та за рахунок акцизного податку з реалізації .
Акцизний податок з роздрібної торгівлі залишається у розпорядженні органів місцевого самоврядування та є стабільним джерелом надходжень місцевих бюджетів, у тому числі об’єднаних територіальних громад. Так, до місцевих бюджетів за вісім місяців 2019 року надійшло 71,5 млн. грн. акцизного податку з роздрібного продажу підакцизних товарів, що склало 103,4 відс. виконання доведеного індикативного показника, тобто додатково територіальні громади отримали 2,4 млн. грн.
Фахівці податкової служби нагадують суб’єктам господарювання, що лише за наявності відповідної ліцензії вони можуть провадити торгівлю алкогольними напоями і тютюновими виробами та звертають увагу – штрафні санкції за ці порушення складають 200% вартості отриманої партії товару, але не менше 17 тисяч гривень.