В Глибоці відбулись командно-штабні навчання екстрених служб

“Внаслідок вибуху на АЗС в смт. Глибока, вул. Залізнична, 3 зруйновано вищезазначену АЗС, відбулося руйнування двох опор ліній електропередач 0,4 кВ та 10 кВ, 5 осіб загинуло, 5 травмовано, пошкоджено 5 будівель, знищено зернових на площі 0,155 га, існує загроза отруєння питної води в 5-ти домогосподарствах” – саме така ввідна інформація була для проведення командно-штабних навчань в Глибоці.

До заходу залучалися: від ДСНС – 2 одиниці техніки та 15 чоловік особового складу, аварійні бригади Глибоцького РЕМ ПАТ «Чернівціобленерго», працівники СЛД №3 Чернівецької філії ПАТ «Укртелеком» та філії Глибоцький райавтодор ДП «Чернівецький облавтодор», медична бригада Глибоцької ЦРЛ, працівники Держпродспоживслужби та Глибоцького ВУЖКХ, працівники Глибоцького відділення Сторожинецького відділу ГУНП.

Працівниками ДСНС проводилася імітація ліквідації пожежі та евакуація потерпілих з зони НС, працівниками Глибоцького ВУЖКХ та ДП «Чернівецький облавтодор» проводилося очищення автодоріг та присадибних ділянок від повалених дерев та розбір зруйнованих конструкцій, медичною бригадою Глибоцької ЦРКЛ надано первинну допомогу постраждалим особам з подальшим направленням в медичний заклад, працівниками Глибоцького відділення Сторожинецького відділу ГУНП проведено заходи з перекриття руху автотранспорту на автодорозі, що межує з зоною НС, працівниками Держпродспоживслужби проведено заходи, щодо знезараження питної води в колодязях.

Керував роботами з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації на території Глибоцького району перший заступник голови Глибоцької районної державної адміністрації Коломієць В.К.

Джерело: начальник Глибоцького РС У ДСНС Руслан Кройтор