Чернівецькі митники вилучили 20 тисяч кг будівельної вогнетривкої суміші вартістю понад 400 тис.грн

Вкотре співробітники Чернівецької митниці ДФС, враховуючи дані аналітично-пошукової роботи та вивчення ризикових операцій, завадили спробі незаконного переміщення товарів через митний кордон України.

Вантажний автомобіль, який перевозив вантаж з Туреччини на адресу українського підприємства, прямував через пункт пропуску «Порубне-Сірет». Для здійснення митних формальностей представник молдовської фірми-перевізника подав товаросупровідні документи, відповідно до яких у транспортному засобі переміщується вантаж «виробнича лінія для виробництва деревостружкової плити OSB…, що була у використанні».

Працівники митниці прийняли рішення щодо проведення поглибленого митного огляду транспортного засобу з вантажем. Як результат – встановлено, що під виглядом товару, зазначеного у документах, переміщувалась будівельна вогнетривка суміш.

Таким чином, вчинено дії, спрямовані на переміщення товарів через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу ДФС як підстави для їх переміщення документів, що містять неправдиві відомості щодо найменування та маркування.

За даним фактом запроваджено справу про порушення митних правил за ч.1 ст.483 Митного кодексу України. А щодо товару, – то згідно з протоколом 820 мішків з будівельною вогнетривкою сумішшю загальною вагою 20,5 тис. кг та вартістю 410 тис. грн. вилучено. Санкції статті також передбачають накладення штрафу в розмірі 100 відсотків вартості цих товарів. Рішення – за судом.

30.08.2019