19 -серпня -Всесвітній день фотографії

Подібних свят дуже багато: і всесвітній день фотографа 12 липня, і день фотографії 7 січня. Але, саме 19 серпня відзначається, напевно, найголовніше свято для любителів зйомок.

Фото останнім часом стало наскільки популярним, що цим займається практично кожен. Любителів зробити гарне фото, або хоча б селфі не злічити. Та й технічний прогрес робить камери і знімки з них набагато красивішими і якіснішими. Тому не дивно, що з’явилося таке свято, як Всесвітній день фотографа. Його заснували тільки в 2009 році за ініціативою австралійського фотографа на ім’я Корске Ара. І з того моменту у любителів робити гарні знімки з’явилося ще один професійне свято. Така дата свята обрана зовсім не випадково. Адже саме 19 серпня 1839 року широкій громадськості був представлений метод отримання відбитка фото – дагеротипа. Саме він був прототипом сучасної фотографії.
Звичайно, це свято буде більш важливим для тих, хто вибрав фото родом своєї професійної діяльності. Адже уявити наш сучасний світ без фотографів практично неможливо. Тому важливість такого свята, як Всесвітній день фотографа заперечувати не буде ніхто.