Буковинські митники попередили спробу незаконного вивезення тютюнових виробів

Завдяки професіоналізму та досвіду співробітники Чернівецької митниці ДФС у співпраці з правоохоронцями припинили чергову спробу незаконного переміщення сигарет через митний кордон України в пункті пропуску «Порубне-Сірет».

Мешканець Тернопільської області та його пасажири, прямуючи вчора надвечір легковим автомобілем «Mercedes Benz» в приватних справах, для проходження митного контролю обрали смугу руху “зелений коридор”, заявивши вчиненням дій про відсутність у них будь-яких предметів, переміщення яких через митний кордон обмежено чи заборонено.

Відповідно до рішення митного органу транспортний засіб під керуванням громадянина було переведено на смугу руху “червоний коридор”. Під час поглибленого огляду виявилося, що в спеціально виготовленому тайнику громадянин приховав тютюнові вироби.

За виявленим фактом митницею щодо водія авто складено протокол про порушення митних правил за ознаками ч.1 ст.483 Митного кодексу України. Сигарети «Marlboro» та «Marlboro Gold» у кількості 490 пачок вартістю майже 21,5 тис. грн. та легковий автомобіль 2005 р.в., що попередньо оцінено у 350 000 грн., тимчасово вилучено. До того ж, санкції статті передбачають також накладення штрафу у розмірі 100 відсотків вартості прихованих предметів.

Подальшу долю вилученого у справі про ПМП вирішить суд.

16.08.2019