Акція протесту у Глибоці проти рейдерського захоплення земель «Укрзалізницею»

Мешканці та приватні підприємці смт. Глибока вийшли на акцію протесту з проханням до Президента та глави уряду втрутитися в дії «Укрзалізниці», які рейдерством захоплюють землі у смт. Глибока.

Глибочани вимагають захистити їхні права і припинити свавілля «Укрзалізниці»!

На мосту над залізничною колією протестувальники повісили величезний банер з написом: «Укрзалізниця – припиніть рейдерство в Глибоці!». Люди навіть готові були перекрити дорогу, аби привернути увагу до проблеми рейдерського захоплення земель «Укрзалізницею», однак відгукнулися на прохання поліції не блокувати рух транспорту.

Після цього обурені люди подали колективне звернення на ім’я в.о. Глибоцького селищного голови Бадюк О.І. , у якому просять Глибоцьку селищну раду «комісійно встановити та винести на місцевості кілометровий (пікетний) знак «299/300 км». В документі «План границ полосы ж.д. отвода линии Черновцы-Адынката Львовской ж.д. в административных границах Глыбокского района Черновицкой области» зазначається, що даний план закінчується на ділянці до 300 км+187,5 м. Саме тому ми просимо підтвердити чи спростувати місцезнаходження земельних ділянок заявників (додаток №1) на ділянці до 300 км+187,5 м.

І вчора, 29 липня 2019, на дане звернення надійшла відповідь за підписом заступника керівника Офісу Президента України О. Гончарука: «Повідомляємо, що Ваше звернення уважно розглянуто. Згідно із Законом України «Про Кабінет Міністрів України» Уряд вживає заходів щодо захисту прав і свобод людини та громадянина, а також здійснює управління об’єктами державної власності. Ураховуючи зазначене, вказане звернення надіслано до Кабінету Міністрів України з проханням розглянути згідно з компетенцією та поінформувати Вас про результати».

Голова Глибоцької ОТГ Григогій Ванзуряк хоч і перебуває у відпустці, але вийшов підтримати людей.

«Я повністю підтримую усі позови проти «Укрзалізниц»і і вважаю абсурдними рішення про реприватизацію земель, які давно вже належать людям. В усіх судових рішеннях, а це більше 40 судових рішень лише по Глибоцькій ОТ – ми постійно надаємо всі аргументи суду, щоби захистити законні права та інтереси людей. Було навіть одне засідання суду, коли судді виходили на залізницю і дійсно впевнилися в тому, що проекти відведення не стосуються земельних ділянок глибоцьких людей взагалі. На жаль, в апеляційних судах цього не бачать. Ми готуємо зараз позови і до Верховного суду, але вважаємо, що це має припинитися – ці рейдерські захвати земельних ділянок», – заявив Григорій Ванзуряк.

Він також повідомив, що Глибоцька селищна рада 30 травня 2019 року звернулася до Президента України та керівництва «Укрзалізниці» з проханням ініціювати проведення засідання правління АТ «Укрзалізниця» за участі Голови Глибоцької ОТГ Григорія Ванзуряка, на розгляд якого винести питання про можливість коригування технічної документації по інвентаризації земель в межах Глибоцької ОТГ з метою вивести спірні земельні ділянки з полоси відводу АТ «Укрзалізниця».