Відповідальність за невиконання обмежувальних заходів

Згідно ст391-1 Кримінального кодексу України Умисненевиконанняобмежувальнихзаходів, передбачених статтею 91-1Кримінального кодексу України , абоумисненевиконанняобмежувальнихприписів, абоумиснеухиленнявідпроходженняпрограми для кривдників особою, щодоякоїтакі заходи застосовані судом -караютьсяарештом на строк до шести місяцівабообмеженнямволі на строк до двохроків.

Даний склад злочину мав місце в нашому районі.

28.11.2019 Глибоцьким судом, звертаючи увагу на триваючий та систематичний характер насильницьких дій обвинуваченого відносно його дружини та його дітей винесено рішення про обмежувальний припис стосовно обвинуваченого строком на 6 місяців із наступними заходами: тимчасового обмеження у виді заборони наближатися на відстань ближче 100м. до будинку, в якому проживає потерпіла. Обвинувачений знехтував даним приписом і умисно не виконуючи обмежувальний припис, передбачений судовим рішення, всупереч нормам чинного законодавства  19.05.2019 року біля 22:50 зайшов на подвір`я будинку потерпілої.

Зазначеними діями обвинувачений умисно не виконав обмежувальний припис, встановлений рішення Глибоцького районного суду від 28.10.2019р. щодо заборони наближення його на відстань ближче ніж на 100м. до місця проживання потерпілої.

Таким чином, обвинувачений своїми діями вчинив кримінальне правопорушення передбачене ст.390-1, тобто невиконання обмежувальних приписів. Виходячи з викладеного, суд дійшоввисновку про можливістьзатвердження угоди про визнаннявинуватостіобвинуваченим і призначенняобвинуваченомуузгодженої сторонами мірипокарання.

Керуючись відповідними нормативними актами суд: ухвалив затвердити угоду укладену 09 липня 2019 року між прокурором Сторожинецької місцевоїпрокуратуриЧернівецькоїобласті та обвинуваченим про визнаннявинуватості.  Обвинуваченого визнативинним у вчиненнізлочинупередбаченогост. 390-1 КК України і призначитийомупокаранняувиді 1 (одного) року обмеженняволі.

На підставі ст. ст. 75 КК Україниобвинуваченогозвільнитивідвідбуванняпризначеногопокарання з випробуванням, якщовінпротягомрічногоіспитового строку не вчинить нового злочину та на підставіст. 76 КК Українизобов`язатийогоперіодичноз`являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питаньпробації; повідомлятиуповноважений орган з питаньпробації про змінумісцяпроживання, роботиабонавчання, не виїжджати за межіУкраїни без погодження з уповноваженим органом з питаньпробації.

Ось яка відповідальність передбачена законом за невиконання приписів призначеними судом.

Михайло Курик Прокурор Сторожинецької місцевої прокуратури