Чому не працює держава?

Ст. 3 Конституції України:

Людина, її життя і здоров я, честь і гідність, недоторканність і безпека визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю.

За понад десятилітню службу державі чи не щодня намагався вирішувати проблеми людей і часто не мав важелів впливу на вирішення складних ситуацій, бракувало повноважень, щоб терміново допомогти.

Постійно думаю, що працює не так? Чому такий потужний механізм під назвою «держава» –  не функціонує? ..

Що найбільше болить людину сьогодні? Одним із болючих питань сьогодення є бідність, тотальне зубожіння чи не всіх верств населення – від молоді, студентів до пенсіонерів.

Як допомогти всім, хто потребує?.. Коли онкохворі, інваліди, важкохворі звертаються по допомогу, а зарадити нічим?.. Коли  навіть дешевий старий автомобіль стає недоступною розкішшю?.. Коли про розбиті дороги і суцільне бездоріжжя вже волати хочеться, а тобі на численні звернення у відповідь – немає коштів?.. А з телевізора чуємо, що гроші – на місцях, що вони є, що все добре… Коли на утримання доріг цілого району виділяється десять мільйонів на рік, а топ-менеджер «Нафтогазу «отримує зарплатню у понад 340 мільйонів???!!!

Якісне законодавство, справедливі рішення мають змінити ситуацію на краще, полагодити державу.

Багато років наш головний законодавчий орган працював як сцена для одіозних політиків. Але ж функція Верховної ради – приймати дієві закони на користь людям, для розвитку держави. Чому не виходило? Бо професіоналів у законодавчому органі України дуже мало: безграмотні політики, олігархи, популісти, клани, що лобіювали власні бізнес- інтереси. Як наслідок, наприймали законів: мито на вживане авто  перевищує  його вартість вдвічі! Так вирішили люди, які їздять на автомобілях за сотні тисяч доларів… А гроші  з розмитнення через безліч корупційних схем витрачаються на підкуп виборців! Вершина цинізму! І це в країні, де за свободу і правду загинула Небесна Сотня!

Слід зазначити, що Глибоцька районна рада прийняла на сесії звернення  до вищого керівництва держави та Верховної ради України з пропозиціями прийняти «людські» ставки розмитнення «євроблях», однак, це звернення так і не було почуте – особисті фінансові інтереси стали вище за інтереси людей.

Верховна Рада приймає «кишенькові», «під себе» закони, змінює Основний Закон, хоча Конституція України визнана найдемократичнішою в світі, і все – на користь своїм амбіціям і політичним інтересам. Депутати за наші гроші створили для себе іншу реальність  і навіть не уявляють проблем людини, села, громади, району. Лише час від часу кидають кісткою розбрату болючі питання, розпалюючи ворожнечу і цим самим відволікаючи людей від складних соціально-економічних умов, тотальної корупції, війни і втрати територій.

Псевдореформи, якими  хизуються, які списані з європейських країн й абсолютно у нас не працюють, лише  замилюють очі, імітують бурхливу діяльність.

Вмію боротись із системою, знаю проблеми людей, щодня, у міру можливостей, їх вирішую. Бачу корінь проблем. Чому не працює держава на захист людини? Бо процвітає корупція, нефаховість. На ключові посади приймають людей без освіти, без досвіду, без практики, головне – за політичним вподобаннями… Освіта і знання цінуються у всьому світі, а в Українському уряді  і парламенті можна керувати без освіти, без досвіду, без досягнень. І ніхто не звітує! Якби кожен високопосадовець  керував спочатку селом, районом, підприємством, областю, якби здав елементарні «вступні іспити» на найвищі посади у державі – все було б краще. Бо щоб стати лісівником чи штукатуром, треба вчитись і здати ЗНО, а щоб стати міністром – лише величезні гроші і відповідні політичні вподобання. Така багаторічна бездумна політика і призвела до криз: й економічної, і політичної, і соціальної. Непрофесійність високопосадовців стала причиною війни і втрати територій. Це треба змінювати, і вірю, що новий парламент розпочне якісні законодавчі зміни.

Не може міністр чи депутат розкошувати, коли людям не вистачає на хліб і ліки, не може депутат іти на канікули, коли в країні війна, не може отримувати величезні бюджетні кошти, коли вихователі і медсестри виживають на мінімалці!

Хочеться звернутись до виборців із закликом: не продавайте свій голос. Ми всі віруючі люди і повинні розуміти, що голос, як і душу, продавати гріх. Адже проданий голос потім нам повертається у формі «драконівських» ставок на розмитнення автомобілів, «шалених» тарифів, розбитими дорогами, відсутністю матеріального забезпечення  освіти та охорони здоров’я , неякісними,  непрацюючими для людей законами і т. п.

Наші люди – працьовиті, терплячі  і чесні, але коли неправда переливається через край, збираються майдани і керівники-зрадники тікають стрімголов. Ми вміємо самоорганізовуватись: волонтерські загони врятували армію і далі тримають оборону поруч із військовими, небайдужі молоді активісти створюють успішні доброчинні проекти, підтримуючи старих і немічних, такі люди варті жити краще. Жити за ЗАКОНАМИ ЧЕСТІ І СОВІСТІ, БОЖИМИ ЗАКОНАМИ і якісними ЗАКОНАМИ УКРАЇНИ.

КРАЩЕ

Петро Панчук