Благодійний концерт “Перехрестя добра”

За участю вірян протестантських конфесій краю, організований відділом культури і туризму Глибоцької РДА, зібрав 23 тисячі 339 грн. та 110 євро.

Захід відбувся на перехресті двох значущих для суспільства подій. 9 квітня по всій Україні тривали потужні фінальні акції Всеукраїнського благодійного фонду “Серце до серця”, до яких концертом духовної пісні та музики долучилася і Глибоччина.

І друга не менш важлива історична дата – це відзначення на державному рівні у 2017 році 500-х роковин початку доби Реформації у Європі, згідно Указу Президента України №357 від 26 серпня 2016 року.

Хвиля Реформаційних змін докотилася і до України, принісши чимало здобутків у галузі культури, науки, суспільного устрою, що є незаперечним свідченням на користь європейського вектора розвитку нашої держави.

Одну із них проведено 9 квітня 2017 року у Районному будинку творчості та дозвілля.

«Мета цьогорічного збору коштів благодійного фонду “Серце до серця” – придбання обладнання для діагностики та лікування вад зору у дітей» – розповіла  директор Регіонального представництва фонду в Чернівецькій області Анна Рибарчук, яка запропонувала присутнім презентацію про діяльність та здобутки фонду, фото придбаного за 10 років обладнання тощо. Вручила подяки очільникам району.

До учасників концерту звернулися голова Глибоцької райдержадміністрації Георгій Придій, начальник загально-організаційного відділу районної ради Олена Сторожук, секретар Глибоцької ОТГ Олена Бадюк. Очільники району зробили свій внесок у скриньку акції від імені колективів, які представляли.

П’ятьма ідеями Реформації, що змінили світ, та їх значенням для сучасного процвітання Європейської України поділився із присутніми кандидат філософських наук Роман Онофрійчук.
Провели концерт начальник відділу культури і туризму Олена Рєпіна та учасник АТО Олег Косар.